Lecsós padlizsán szeletek
Üde nyári finomság, könnyen és gyorsan elkészíthető. Kitűnő akár vendégváró falatkáknak is.
Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
csilipaprika ízlés szerint
olívaolaj
1 db kaliforniai paprika
200 g paradicsom
só, feketebors, szárított oregánó, friss bazsalikom
2 ek zsemlemorzsa
150 g mozzarella
Elkészítés:
A padlizsánokat karikára vágjuk, majd hideg sós vízben hagyjuk állni kb. 20 percet. Egy kisebb nehezéket tehetünk a tetejére, hogy a padlizsánok a víz alatt maradjanak. Én ehhez egy tányért használtam.
Miután letelt a 20 perc, papírtörlőre szedjük száradni, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Kenjük meg olívaolajjal mindkét oldalát, sózzuk borsozzuk majd süssük 200 fokon kb. 15 percig.
Mialatt sül a padlizsán elkészítjük gyorsan a tölteléket.
A chilipaprikát apró szeletekre vágjuk majd forró olívaolajon elkezdjük priritaní, hozzáadjuk a kockára vágott kaliforniai paprikát és paradicsomokat, fűszerezzük (só, bors, szárított oregánó) és kb 10 percig így összesütjük. Miután elkészült tálba szedjük és hozzákeverünk 2 evőkanál zsemlemorzsát. Ezt a tölteléket az elősütött padlizsánok tetejére helyezzük végül rákerül a mozarella és további 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Jó étvágyat! :)