2023. júl 27.

Lecsós padlizsán szeletek

írta: Gyenis Katalin
Lecsós padlizsán szeletek

Üde nyári finomság, könnyen és gyorsan elkészíthető. Kitűnő akár vendégváró falatkáknak is.

1690470020716.jpg

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán

csilipaprika ízlés szerint

olívaolaj

1 db kaliforniai paprika

200 g paradicsom

só, feketebors, szárított oregánó, friss bazsalikom

2 ek zsemlemorzsa

150 g mozzarella

 

Elkészítés:

A padlizsánokat karikára vágjuk, majd hideg sós vízben hagyjuk állni kb. 20 percet. Egy kisebb nehezéket tehetünk a tetejére, hogy a padlizsánok a víz alatt maradjanak. Én ehhez egy tányért használtam. 

Miután letelt a 20 perc, papírtörlőre szedjük száradni, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Kenjük meg olívaolajjal mindkét oldalát, sózzuk borsozzuk majd süssük  200 fokon kb. 15 percig. 

Mialatt sül a padlizsán elkészítjük gyorsan a tölteléket. 

A chilipaprikát apró szeletekre vágjuk majd forró olívaolajon elkezdjük priritaní, hozzáadjuk a kockára vágott kaliforniai paprikát és paradicsomokat, fűszerezzük (só, bors, szárított oregánó) és kb 10 percig így összesütjük. Miután elkészült tálba szedjük és hozzákeverünk 2 evőkanál zsemlemorzsát. Ezt a tölteléket az elősütött padlizsánok tetejére helyezzük végül rákerül  a mozarella és további 15 percre visszatesszük a sütőbe. 

 

Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá

kukta