2014. dec 20.

"Mágikus" csokoládés sütemény

írta: Gyenis Katalin
"Mágikus" csokoládés sütemény

Sütöttél már pudingot? Készítettél már belőle süteményt? Bevallom én még nem, most először próbáltam ki, gondoltam a karácsonyi asztalon nagyon jól fog mutatni, egy igazi csokoládés, mágikus pudingos sütemény. Merész ötletnek tűnt, de megérte, mert az íze mennyei lett és szerintem kinézetre sem rossz. Mit gondolsz róla? Próbáld ki te is, ha szeretnél Karácsonykor valami különleges süteményt, a hagyományos sütemények mellett.

10636187_1540343246205857_8999517374535618680_n.jpg

És, amitől még finomabb lesz, tehetünk bele karácsonyi fűszereket is, mint a fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, stb.

 

Hozzávalók:

4 tojás

1 tk vanília kivonat

210g porcukor

110g olvasztott vaj

115g liszt

43g kakaópor

2 (600 ml) csésze langyos tej

tetejére porcukor

 

Először is zsírozzunk, vagy béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 30X20cm tepsit.

Válasszuk szét a tojásokat és tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Majd habverő segítségével a tojássárgát, a vaníliát és a cukrot keverjük ki krémesre. Majd ha már krémes, adjuk hozzá az olvasztott vajat és így keverjük tovább. Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet hozzá a liszt és a kakaópor. Végül öntsük bele a tejet folytassuk a keverést habverővel, egy nagyon híg tésztát fogunk így kapni. A legvégén egy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot. Eleinte úgy tűnhet, hogy nem akar összeállni, de ne adjuk fel a keverést a végén teljesen egynemű, folyékony tésztát kapunk.

Öntsük a tésztát a tepsibe és 50-60 percig süssük 160 fokon.

Miután teljesen kihűlt, csak utána szeleteljük.

Hűtőszekrényben tartandó.

Szólj hozzá

édes