2016. ápr 22.

A legfinomabb fonott kalács

írta: Gyenis Katalin
A legfinomabb fonott kalács

Ez az eddigi legfinomabb fonott kalács, amit valaha készítettem. Egyszerű az elkészítése, csak időigényes a kelesztés miatt. Ez azonban nem lehet akadálya annak, hogy egy nagyon finom kalács legyen az asztalon.

 sam_1147f.jpg

Hozzávalók:

340 g liszt

30 g cukor

34 g vaj

2 kisebb tojás + 1 tojás a kenéshez

1 tasak instant élesztő

4 g só

165 ml langyos tej

 

A hozzávalókat jól dolgozzuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk kelni a tésztát, kb. 30 percig, majd ismét gyúrjuk át és hagyjuk tovább kelni kb. 30 percig. A tésztát osszuk négyfelé és sodorjuk meg a szálakat. Fonjuk össze a szálakat, végül hagyjuk pihenni 20 percig. Majd a végén plusz egy tojással kenjük le.

Előmelegített sütőben, 190 fokon, 25-30 perc alatt süssük készre.

Szólj hozzá

édes