A legfinomabb fonott kalács
Ez az eddigi legfinomabb fonott kalács, amit valaha készítettem. Egyszerű az elkészítése, csak időigényes a kelesztés miatt. Ez azonban nem lehet akadálya annak, hogy egy nagyon finom kalács legyen az asztalon.
Hozzávalók:
340 g liszt
30 g cukor
34 g vaj
2 kisebb tojás + 1 tojás a kenéshez
1 tasak instant élesztő
4 g só
165 ml langyos tej
A hozzávalókat jól dolgozzuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk kelni a tésztát, kb. 30 percig, majd ismét gyúrjuk át és hagyjuk tovább kelni kb. 30 percig. A tésztát osszuk négyfelé és sodorjuk meg a szálakat. Fonjuk össze a szálakat, végül hagyjuk pihenni 20 percig. Majd a végén plusz egy tojással kenjük le.
Előmelegített sütőben, 190 fokon, 25-30 perc alatt süssük készre.