Egészséges céklakrém
Szendvicsre, mártogatósnak vagy esetleg húsok mellé is kiváló. Isteni finom és egészséges!
Hozzávalók:
2 nagyobb cékla
fél citrom leve
egy marék dió
só
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
bors
kisebb alma - meghámozva
A céklát hámozd meg, majd vágd nagyobb részekre. Rakd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg sóval, borssal és süsd kb. 40 percig 200 fokos sütőben.
Miután megpuhult, hagyd kihűlni, majd rakd egy turimixgépbe, pépesítsd a többi hozzávalóval együtt addig, amíg krémes állagot nem kapsz. Ha esetleg túl sűrű lenne, akkor lazíthatod egy kis olívaolajjal. Végül ha maradt még egy kis dió, akkor azt még egy kanál segítségével a krémbe lehet keverni. Ettől még finomabb lesz :)