2019. aug 26.

Tökmagos piskóta házi áfonyalekvárral

írta: Gyenis Katalin
Tökmagos piskóta házi áfonyalekvárral

 

 20190825_214341.jpg

 

Tészta:

3 egész tojás

120 g cukor

1 csipet só

50 g tejfel vagy joghurt

120 g liszt

3 g sütőpor

60 g tökmagolaj

 

Tökmag praliné:

150 g pirított tökmag

60 g cukor

20 g víz

 

Áfonyalekvár

A tészta elkészítése: A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a tökmagolajat. A legvégén óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet. Az elkészült keveréket, sütőpapírral bélelt szögletes sütőformába öntjük és 160 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

 

A tökmagokat száraz serpenyőn lepirítjuk, vígyázzunk, hogy ne égjen oda. Ezután tegyük aprítóba és daráljuk apró darabokra.

A cukorsziruphoz, a vízet és a cukrot tegyük egy lábásba és főzzük fel, miután felforrt vegyük le a tűzről és keverjük össze a tökmaggal.

A tészte elkészült, hagyjuk kihűlni, majd a tetejét kenjük meg pikáns lekvárral és szórjuk rá a tökmag pralinét.

 

Szólj hozzá

édes