Boldogság a konyhában

Egyszerű és gyors receptek

2017. feb 26.

Rozmaringos grissini

írta: Gyenis Katalin
Rozmaringos grissini

Egyszerű ropogtatni való, mely nagyon jól illik egy pohár finom bor mellé. Ráadásul gyerekeseknek igazi móka lehet az elkészítése.

 

20170226_082532ll.jpg

Hozzávalók:

250 g finomliszt

2 - 3 teáskanál só

4 teáskanál oregánó

50 g reszelt trappista sajt

1 szár rozmaring

1 tasak száraz élesztő

2,5 dl langyos víz

A hozzávalókat jól kidagasztjuk, majd fél órára félretesszük pihenni. Hengerformákat gyúrunk belőle és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tovább Szólj hozzá

sós

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern
2017. feb 20.

Legegyszerűbb krumplis pogácsa

írta: Gyenis Katalin
Legegyszerűbb krumplis pogácsa

Egyszerű elkészíteni és napokig puha marad, persze csak ha marad is belőle.

  20170123_210420.jpg

Hozzávalók

500 g főtt burgonya

70 ml tej

1 csipet cukor

1 tasak élesztő

250 g vaj

410 g búza finomliszt

1 db tojás + 1 db tojás a kenéshez

4 csapott teáskanál só

 

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és megfőzzük sós vízben. Majd hideg vízzel leöblítjük, áttörjük és hagyjuk hűlni. 

Miután teljesen kihűlt összekeverjük a többi hozzávalóvalóval. Jól bedagasztjuk és hagyjuk kelni 1 órán keresztül. A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojással és pogácsákat szaggatunk belőle. Majd ismét pihentetjük őket 10 percig, végül 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket 20-30 percre.

Tovább Szólj hozzá

sós

süti beállítások módosítása