2014. nov 14.

Törökméz házilag

írta: Gyenis Katalin
Törökméz házilag

1517614_1413105108929672_2057445577_n.jpg

 

Hozzávalók:


20 dkg cukor
2 evőkanál méz
1,5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál olaj

Mielőtt nekiállnál elkészíteni, fontos, hogy előtte egy mélytányért vagy nagyobb tálat kibélelj sütőpapírral, amit egy nagyon picit még be is olajozol. Miután ezzel megvagy, jöhet a következő lépés. A mézet a cukorral nagy lángon elkezdem melegíteni, miután elkezd karamellizálódni, lehúzom a tűzről és gyors mozdulatokkal belekeverem a szódabikarbónát. Amikor már nagyon habzik beleöntöm az előre elkészített tányérba. Kb. egy éjszakán át hagyni kell szilárdulni és kész is a csodálatos, gyerekkorunkat idéző törökméz.

 

Szólj hozzá

ünnep édes