2014. nov 23.

Habkönnyű csokoládékarika

írta: Gyenis Katalin
Habkönnyű csokoládékarika

Egy igazán habkönnyű csokis sütemény, nagyon kevés liszttel. Mindössze 25 g lisztet tartalmaz!

1797974_1420272374879612_1121049229_n.jpg

Hozzávalók:

1 tábla étcsokoládé és 1 tábla tejcsokoládé
180 g vaj
4 tojás
40 g kukoricakeményítő
25 g liszt
50 g cukor

Nagyon alacsony hőfokon összeolvasszuk a csokoládét és a vajat. Amikor egy picit kihűlt hozzákeverjük a 4 db tojássárgát, majd a keményítőt és a lisztet.

4 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Végül a habot óvatosan a csokoládés masszához keverjük.

Tortaformába öntjük és 30 percig 160 fokon sütjük.

Szólj hozzá

édes