2014. dec 26.

Ragacsos banántorta

írta: Gyenis Katalin
Ragacsos banántorta

A következő receptet bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük. Én már készítettem almával is, úgy is nagyon finom volt.

 

10582826_1508473919392790_3376957971865817100_o.jpg

Karamell hozzávalók:
50 g barna cukor
50 g vaj

Tészta hozzávalók:
150 g vaj
175 g barna cukor
4 tojás
pár csepp vanília kivonat
150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
3 teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál méz
csipetnyi só
1 db banán felkarikázva

A karamell elkészítéséhez megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe öntjük, ráhelyezzük a felkarikázott banánt.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a banános karamellre simítjuk.
180 fokos sütőben 30- 45 percig sütjük. Várjuk meg míg kihűl, aztán a tepsiből fordítsuk ki a tortát.

Szólj hozzá

torta