Ragacsos banántorta
A következő receptet bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük. Én már készítettem almával is, úgy is nagyon finom volt.
Karamell hozzávalók:
50 g barna cukor
50 g vaj
Tészta hozzávalók:
150 g vaj
175 g barna cukor
4 tojás
pár csepp vanília kivonat
150 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
3 teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál méz
csipetnyi só
1 db banán felkarikázva
A karamell elkészítéséhez megolvasztjuk a vajat és a cukrot, majd sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe öntjük, ráhelyezzük a felkarikázott banánt.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a banános karamellre simítjuk.
180 fokos sütőben 30- 45 percig sütjük. Várjuk meg míg kihűl, aztán a tepsiből fordítsuk ki a tortát.