2015. jan 28.

Színes Brownie

írta: Gyenis Katalin
Színes Brownie

Ez a brownie egy igazán különleges sütemény, hiszen kétféle tésztából készült, az alsó része egy hagyományos tömény, csokoládés brownie, a felső része, pedig lágyabb vajas tészta. Színezhetjük is a tésztát, ahogyan én is tettem, hogy még különlegesebb, látványosabb legyen, ezt azonban el is hagyhatjuk. A felső réteget még tovább ízesítjük akár kókusszal is, ebben az esetben a sima tejet helyettesítsük kókusztejjel. Úgy is nagyon finom, mert a kókusz és a csokoládé nagyon jó párosítás.

 sam_8950ff.jpg

sam_8909f.jpg

Brownie

140 g étcsokoládé

50 g vaj

50 g barna cukor

1 tojás

40 g liszt

 

Egy edényben, alacsony lángon kezdjük el olvasztani a csokoládét és a vajat. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük hozzá a cukrot és a tojást. Majd fokozatosan folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet. A tésztát öntsük a formába és süssük kb. 170 fokon, 15 percig.

 

Vajas tészta:

120 g vaj

100 g cukor

2 tojás

120 g liszt

Fél csomag sütőpor

50 ml tej

 

A vajat a cukorral keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük tovább. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és ezt is keverjük bele a tojásos masszába, végül öntsük hozzá a tejet és az elkészült tésztát oszlassuk el a félig megsült brownien, úgy, hogy ne látszódjon ki a csokoládés tészta. Ha szeretnéd színezni a tésztát, akkor vegyél ki 3 evőkanál sima vajas tésztát egy másik tálba és adj hozzá ételfestéket.

Süssük 170 fokon, kb. 30 percig.

Szólj hozzá

édes