Színes Brownie
Ez a brownie egy igazán különleges sütemény, hiszen kétféle tésztából készült, az alsó része egy hagyományos tömény, csokoládés brownie, a felső része, pedig lágyabb vajas tészta. Színezhetjük is a tésztát, ahogyan én is tettem, hogy még különlegesebb, látványosabb legyen, ezt azonban el is hagyhatjuk. A felső réteget még tovább ízesítjük akár kókusszal is, ebben az esetben a sima tejet helyettesítsük kókusztejjel. Úgy is nagyon finom, mert a kókusz és a csokoládé nagyon jó párosítás.
Brownie
140 g étcsokoládé
50 g vaj
50 g barna cukor
1 tojás
40 g liszt
Egy edényben, alacsony lángon kezdjük el olvasztani a csokoládét és a vajat. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük hozzá a cukrot és a tojást. Majd fokozatosan folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet. A tésztát öntsük a formába és süssük kb. 170 fokon, 15 percig.
Vajas tészta:
120 g vaj
100 g cukor
2 tojás
120 g liszt
Fél csomag sütőpor
50 ml tej
A vajat a cukorral keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük tovább. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és ezt is keverjük bele a tojásos masszába, végül öntsük hozzá a tejet és az elkészült tésztát oszlassuk el a félig megsült brownien, úgy, hogy ne látszódjon ki a csokoládés tészta. Ha szeretnéd színezni a tésztát, akkor vegyél ki 3 evőkanál sima vajas tésztát egy másik tálba és adj hozzá ételfestéket.
Süssük 170 fokon, kb. 30 percig.