2015. már 01.

Brownie liszt nélkül

írta: Gyenis Katalin
Brownie liszt nélkül

Egy olyan Browniet készítettem, amely egyáltalán nem tartalmaz lisztet.

10305333_1448916532015196_6137387201595767059_n.jpg

Hozzávalók:
229 g étcsokoládé
225 g vaj
2 teáskanál vanília-kivonat
100 g cukor
3 tojás felverve
150 g darált mandula
100 g darált dióbél

Lassú tűzön olvasszuk fel a csokoládét a vajjal. Majd húzzuk le az edényt a tűzről, keverjük hozzá a vaníliát és a cukrot, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt keverjük hozzá a felvert tojásokat, a mandulával és a dióval együtt.

Öntsük a keveréket egy 24cm oldalhosszúságú szögletes tepsibe. Tegyük a keveréket 170 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a teteje megszilárdul, de a belseje kissé folyós marad.
Ha kissé már kihűlt utána szeleteljük.

Szólj hozzá

édes