Cseresznyés finomság
Végre itt a cseresznye szezon, ezért mi más is készülhetne, mint egy finom cseresznyés sütemény.
Hozzávalók:
150 g margarin
100 g cukor
3 tasak vaníliás cukor
3 tojássárgája
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
100 ml tej
3 tojásfehérje
cseresznye (ízlés szerinti mennyiség)
Először a cseresznyét egy edényben, 2 evőkanál cukorral, 2 evőkanál vízzel és fahéjjal elkezdjük melegíteni. Mikor már forr, akkor levesszük a tűzhelyről. Miután kihűlt egy botmixerrel éppen egy kicsit pépesítjük.
A vajat simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet is és a kézi robotgéppel még kb. 3 percig tovább keverjük. A végén óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot, majd egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére tesszük a cseresznyét és 45 - 55 percig 170 fokon sütjük.