2015. jún 01.

Cseresznyés finomság

írta: Gyenis Katalin
Cseresznyés finomság

Végre itt a cseresznye szezon, ezért mi más is készülhetne, mint egy finom cseresznyés sütemény.

sam_0084f.jpg

Hozzávalók:

150 g margarin

100 g cukor

3 tasak vaníliás cukor

3 tojássárgája

200 g liszt

2 teáskanál sütőpor

100 ml tej

3 tojásfehérje

cseresznye (ízlés szerinti mennyiség)

Először a cseresznyét egy edényben, 2 evőkanál cukorral, 2 evőkanál vízzel és fahéjjal elkezdjük melegíteni. Mikor már forr, akkor levesszük a tűzhelyről. Miután kihűlt egy botmixerrel éppen egy kicsit pépesítjük.

A vajat simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet is és a kézi robotgéppel még kb. 3 percig tovább keverjük. A végén óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot, majd egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejére tesszük a cseresznyét és 45 - 55 percig 170 fokon sütjük.

 

Szólj hozzá

édes