2015. sze 13.

Karamellás almatorta

írta: Gyenis Katalin
Karamellás almatorta

Lassan ismét beköszönt az ősz, az esték hűvösebbek és ilyenkor a legjobb egy forró karamellás almatorta. Ez a recept, amit most megosztok veletek, nem egy hagyományos recept, hiszen úgy alakítottam át, hogy a tésztájába is kevertem almát, így ennek a tortának valóban minden része az almáról szól.

sam_0380ff.jpg

Hozzávalók:

150 g vaj

80 g cukor

200 g liszt

1 teáskanál sütőpor

4 tojás

3 alma

méz, fahéj

 

A vajat, a cukrot, az ízlés szerinti mézet és 1 db meghámozott, apró szeletekre vágott almát egy kisebb lábasba tesszük és alacsony lángon elkezdjük olvasztani. Miután ezzel megvagyunk félretesszük hűlni. A tojásokat felverjük és a kihűlt almás keverékhez öntjük.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a fahéjjal, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá az almás keverékhez. Csomómentesre keverjük és ezzel kész is a tészta. Kivajazott és lisztezett sütőformába öntjük és kb. 170 fokon 30 percig sütjük.

A maradék 2 db almát, meghámozzuk, nagyon vékony szeletekre vágjuk és egy kis cukorral elkezdjük alacsony lángon melegíteni. Miután elfőtt a leve, és kihűlt 1 teáskanál fahéjat keverünk hozzá, végül a tortára öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

Egy teflonedényben kb. 3evőkanál cukrot elkezdünk melegíteni, miután karamellizálódott egy kiskanál segítségével meglocsoljuk a tortát. Ezzel el is készült a karamellás almatorta.

 

Szólj hozzá

torta