Colomba Pasquale - Olasz húsvéti kalács
Eljött a húsvét, ezért szeretnék megosztani egy nagyon finom húsvéti kalács receptet. Az elkészítésére nem mondom, hogy könnyű, sok türelmet igényel, de megéri elkészíteni, mert nagyon finom.
Olaszországban húsvétkor a Colomba Pasquale (húsvéti galamb) nevű kalácsszerűség kerül az asztalra. A nevéhez hűen galamb formában sütik, azonban ha nincs ilyen formánk bármilyen tortaformában el lehet készíteni, én is így tettem.
Érdemes már előző e ste nekiállni a munkának, hogy a tésztának másnap reggelre legyen elég ideje megkelni.
500g liszt
1 tasak instant élesztő vagy 25g friss élesztő
100 ml tej
250g margarin
160g cukor
3 egész tojás
3 tojássárgája
1 tasak vaníliás cukor
1 ek méz
100g kandírozott narancs
50g ...