2015. ápr 19.

Almarózsák

írta: Gyenis Katalin
Almarózsák

Ehhez a finomsághoz nagyon kevés hozzávalóra lesz szükségünk.

Íme, lépésről lépésre:

ff.jpg

Hozzávalók:

1 leveles tészta

2-3 piros alma

fél citrom leve

őrölt fahéj, cukor

Az almákat vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat. Szeleteljük nagyon vékony félkarikákra. Majd tegyük egy tálba és öntsük rá kb. 1 liter forró vizet, és fél citrom levét, majd helyezzük mikroba kb. fél percre. Utána kb. 1 percig hagyjuk még állni a forró vízben, a lényeg, hogy annyira megpuhuljon, hogy formázható legyen.

Utána nyújtsuk ki a leveles tésztát és szeleteljük fel, kb. 6-7 db hosszú csíkra. A csíkokat kenjük meg fahéjjal, cukorral, aki szereti akár egy kis lekvárt is kenhet rá. Erre helyezzük az almaszeleteket.

sam_9961.JPG

Majd ...

Tovább Szólj hozzá

édes