Almarózsák
Ehhez a finomsághoz nagyon kevés hozzávalóra lesz szükségünk.
Íme, lépésről lépésre:
Hozzávalók:
1 leveles tészta
2-3 piros alma
fél citrom leve
őrölt fahéj, cukor
Az almákat vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat. Szeleteljük nagyon vékony félkarikákra. Majd tegyük egy tálba és öntsük rá kb. 1 liter forró vizet, és fél citrom levét, majd helyezzük mikroba kb. fél percre. Utána kb. 1 percig hagyjuk még állni a forró vízben, a lényeg, hogy annyira megpuhuljon, hogy formázható legyen.
Utána nyújtsuk ki a leveles tésztát és szeleteljük fel, kb. 6-7 db hosszú csíkra. A csíkokat kenjük meg fahéjjal, cukorral, aki szereti akár egy kis lekvárt is kenhet rá. Erre helyezzük az almaszeleteket.
Majd hajtsuk rá a leveles tésztát.
És kezdjük el feltekerni:
Helyezzük muffin formába, amit előzőleg kiliszteztünk és kivajaztunk, vagy muffin papírokat tettünk bele:
És süssük, 170 - 180 fokon 35 - 45 percig.