Boldogság a konyhában

Egyszerű és gyors receptek

2015. jún 07.

Csokoládés kenyér

írta: Gyenis Katalin
Csokoládés kenyér

Olyan, mintha nutellás kenyeret ennék, csak nem kell minden egyes szeletet megkenni, ráadásul gyorsan el is készül. Kell ennél több? Amikor elkészült, beleharaptam, egyből mosolyogtam és azon gondolkodtam, hogy mi legyen a neve ennek a finomságnak. Csokoládés kenyér vagy esetleg boldogság szeletek?

sam_0172f.jpg

Hozzávalók:

155 g olvasztott margarin

100 g cukor

2 tojás

1 citrom leve

csipetnyi só

260 g liszt

1 teáskanál sütőpor

150 ml tej

2 tábla étcsokoládé

 

A margarint, a cukrot, a tojásokat, a sót és a citrom levét összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet, tovább keverjük. Mikor a tészta összeállt belekeverjük az összetört csokoládét és sütőformába öntjük.

175 fokon 45-50 percig ...

Tovább Szólj hozzá

édes

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern
2015. jún 01.

Cseresznyés finomság

írta: Gyenis Katalin
Cseresznyés finomság

Végre itt a cseresznye szezon, ezért mi más is készülhetne, mint egy finom cseresznyés sütemény.

sam_0084f.jpg

Hozzávalók:

150 g margarin

100 g cukor

3 tasak vaníliás cukor

3 tojássárgája

200 g liszt

2 teáskanál sütőpor

100 ml tej

3 tojásfehérje

cseresznye (ízlés szerinti mennyiség)

Először a cseresznyét egy edényben, 2 evőkanál cukorral, 2 evőkanál vízzel és fahéjjal elkezdjük melegíteni. Mikor már forr, akkor levesszük a tűzhelyről. Miután kihűlt egy botmixerrel éppen egy kicsit pépesítjük.

A vajat simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a tejet is és a kézi robotgéppel még kb. 3 percig tovább ...

Tovább Szólj hozzá

édes

süti beállítások módosítása