Rózsa kalács
Finom foszlós kalács, rózsa formában, csokoládés ízesítéssel. Gyönyörűen mutat az ünnepi asztal közepén.
Hozzávalók:
500 g finomliszt
60 g cukor
1 tojás
2 dl langyos tej
1 instant élesztő
80 g olvasztott vaj
1 tk só
Töltelék:
1 tábla étcsokoládé
3 ek holland kakaópor
50 g vaj
A lisztet keverjük össze az élesztővel, a cukorral, és a sóval. Majd adjuk hozzá a tojást és a langyos tejet. Kezdjük el dagasztani, amikor már összeállt a tészta, kezdjük el adagolni hozzá az olvasztott vajat. Több részletbe szépen lassan dolgozzuk teljesen bele a tésztába. Addig folytassuk, míg a vaj teljesen belesimul a tésztába.
Majd takarjuk le a tésztát és hagyjuk kelni 30-35 percig.
A megkelt tésztát ...