2016. jan 24.

Epres csokoládétorta

írta: Gyenis Katalin
Epres csokoládétorta

Igaz, még tart a tél, de én lélekben már a tavaszra készülök.

sam_0813.jpg

Hozzávalók:

150 g margarin

200 g cukor

150 g liszt

fél tasak sütőpor

1 kis doboz tejföl

4 nagyobb tojás

50 g kakaópor

vanília aroma

csipetnyi só

Az hozzávalókat robotgép (ha nincs akkor kézimixer) segítségével jól összekeverjük, hogy a sima tisztát kapjunk. A tésztát 2 db 20 cm-es kivajazott és lisztezett tortaformákba öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

 

Krém:

100 g olvasztott csokoládé

250 g vaj (szobahőmérsékletű)

500 g porcukor (soknak tűnhet, de így lesz finom a krém)

2 evőkanál tej

500 g eper

Kézimixerrel habosra keverjük a vajat és a cukrot, majd beleöntjük az olvasztott csokoládét és a tejet. Ezt tovább keverjük.

 

Miután megsült a két tortalap és kihűlt, vegyük ki a formából és kenjük meg egy kis eperlekvárral és a csokoládés krémmel. A epreket vágjuk félbe és egy részét helyezzük el a krémen, majd tegyük rá a másik tortalapot. A maradék krémet, pedig kívülről egyenletesen kenjük el, végül a tetejét eperrel szórjuk meg.

A csokoládés díszítéshez olvasszunk meg 1 tábla csokit, majd tetszőleges formákat rajzoljunk sütőpapírra. Miután megdermedt, díszíthetjük a torta szélét.

 

Szólj hozzá

torta