Epres csokoládétorta
Igaz, még tart a tél, de én lélekben már a tavaszra készülök.
Hozzávalók:
150 g margarin
200 g cukor
150 g liszt
fél tasak sütőpor
1 kis doboz tejföl
4 nagyobb tojás
50 g kakaópor
vanília aroma
csipetnyi só
Az hozzávalókat robotgép (ha nincs akkor kézimixer) segítségével jól összekeverjük, hogy a sima tisztát kapjunk. A tésztát 2 db 20 cm-es kivajazott és lisztezett tortaformákba öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Krém:
100 g olvasztott csokoládé
250 g vaj (szobahőmérsékletű)
500 g porcukor (soknak tűnhet, de így lesz finom a krém)
2 evőkanál tej
500 g eper
Kézimixerrel habosra keverjük a vajat és a cukrot, majd beleöntjük az olvasztott csokoládét és a tejet. Ezt tovább keverjük.
Miután megsült a két tortalap és kihűlt, vegyük ki a formából és kenjük meg egy kis eperlekvárral és a csokoládés krémmel. A epreket vágjuk félbe és egy részét helyezzük el a krémen, majd tegyük rá a másik tortalapot. A maradék krémet, pedig kívülről egyenletesen kenjük el, végül a tetejét eperrel szórjuk meg.
A csokoládés díszítéshez olvasszunk meg 1 tábla csokit, majd tetszőleges formákat rajzoljunk sütőpapírra. Miután megdermedt, díszíthetjük a torta szélét.