Narancsos-mandulás csokoládétorta Karácsonyra
Karácsony tájékán nagyon sokan vannak úgy, hogy nincs idejük sütni. Ezért gondoltam megosztom veletek ezt az egyszerű receptet, amelyet úgy alakítottam, hogy ne kelljen sokat a konyhában tartózkodni és mégis egy csodálatos torta kerülhet a karácsonyi asztalra.
130 g darált háztartási keksz
3 evőkanál kókuszreszelék
130 g vaj
1 evőkanál cukor
Krém:
300 g étcsokoládé
90 g vaj
1 narancs leve
2 dl félkeményre felvert habtejszín
4 tojássárga
csipetnyi só
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
80 g szeletelt mandula
Először a tészta alapot készítjük el, melyhez megolvasztjuk a vajat, amit hozzákeverünk a kekszhez és a cukorhoz. A masszát egy 21 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Krém:
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a narancs levét a csipet sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és jól elkeverjük. Miután alaposan elkevertük a tojássárgákat, beleöntjük a habtejszínt, végül a pirított mandulát. Keverjük tovább, hogy sima krémet kapjunk. Miután kész, beleöntjük a tortaformába és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.