2017. feb 19.

Rusztikus keksz, frissítő citromkrémmel

írta: Gyenis Katalin
Rusztikus keksz, frissítő citromkrémmel

Hamarosan itt a jó idő és ilyenkor már valami frissítőre vágyunk, ezért készítettem el ezt az egyszerű, finom édes, citromos sajtkrémmel töltött süteményeket.

20170218_212430.jpg

Hozzávalók:

90 g nyírfacukor

70 g puha vaj

100 g liszt

1 közepes tojás

50 g aprószemű zabpehely

1 tk fahéj

1 csomag sütőpor

 

Citromos krém:

100 g krémsajt

20 g porcukor

1 tk vaníliakivonat

1 citrom leve és héja

 

A kekszhez a vajat, a cukrot és tojást habosra keverjük.

Majd hozzákeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a fahéjat, és a sütőport.

Sütőpapírral bélelt tepsire, nagyobb távolságra egymástól diónyi gombócokat teszünk, majd ellapítjuk.

175 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és ezzel ragasztjuk össze a kekszeket.

 

 

Szólj hozzá

édes