Epres mámor
Bár még nincs eperszezon, de már nem kell sokat várnunk. Engem már teljesen magával ragadott a napsütés, a meleg levegő és a csodálatos tavaszi napok. Nem tudtam már tovább várni, sütnöm kellett!
4 tojás
1 tk vanília kivonat
100g porcukor
110g olvasztott vaj
115g liszt
400 ml langyos tej
500 g eper
tetejére porcukor
Válasszuk szét a tojásokat és tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Majd habverő segítségével a tojássárgát, a vaníliát és a cukrot keverjük ki krémesre. Majd ha már krémes, adjuk hozzá az olvasztott vajat és így keverjük tovább. Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet hozzá a liszt. Az epret botmixerrel pépesítsük össze, majd öntsük bele a tejet. Ezt az epres tejet adjuk hozzá a tésztához és keverjük tovább, így egy nagyon híg tésztát fogunk kapni. A legvégén egy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot. Eleinte úgy tűnhet, hogy nem akar összeállni, de ne adjuk fel a keverést a végén teljesen egynemű, folyékony tésztát kapunk.
160 fokon süssük kb.30 percig.
Miután teljesen kihűlt, utána szeletelhető. Hűtőszekrényben kell tárolni a süteményt.