2017. ápr 03.

Epres mámor

írta: Gyenis Katalin
Epres mámor

Bár még nincs eperszezon, de már nem kell sokat várnunk. Engem már teljesen magával ragadott a napsütés, a meleg levegő és a csodálatos tavaszi napok. Nem tudtam már tovább várni, sütnöm kellett!

20170401_101551.jpg

4 tojás

1 tk vanília kivonat

100g porcukor

110g olvasztott vaj

115g liszt

400 ml langyos tej

500 g eper

tetejére porcukor

 

Válasszuk szét a tojásokat és tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Majd habverő segítségével a tojássárgát, a vaníliát és a cukrot keverjük ki krémesre. Majd ha már krémes, adjuk hozzá az olvasztott vajat és így keverjük tovább. Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet hozzá a liszt. Az epret botmixerrel pépesítsük össze, majd öntsük bele a tejet. Ezt az epres tejet adjuk hozzá a tésztához és keverjük tovább, így egy nagyon híg tésztát fogunk kapni. A legvégén egy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot. Eleinte úgy tűnhet, hogy nem akar összeállni, de ne adjuk fel a keverést a végén teljesen egynemű, folyékony tésztát kapunk.

160 fokon süssük kb.30 percig.

Miután teljesen kihűlt, utána szeletelhető. Hűtőszekrényben kell tárolni a süteményt.

Szólj hozzá

édes