2017. ápr 22.

Nagyon almás sütemény

írta: Gyenis Katalin
Nagyon almás sütemény

Almás pitének indult, végül egy teljesen más sütemény lett belőle. Más, mert a tésztájában is van reszelt alma, amitől nagyon puha, lágy a tészta, valamint ezenkívül még kakaópor is került bele.

 

20170422_112307.jpg

Tészta hozzávalók:

220 g finom liszt

fél tasak sütőpor

80 g nyírfacukor

100 g margarin

3 tojás

1/2 dl tej

2 teáskanál kakaópor

1 teáskanál fahéj

1 db alma lereszelve

baracklekvár a megkenéshez

 

Tetejére:

2 db alma lereszelve

(aki szereti, az nyugodtan ízesítheti a lereszelt almákat, fahéjjal vagy akár darált diót is keverhet hozzá)

 

A tésztához az összes hozzávalót a leírtak szerinti sorrendben összekeverjük. Alaposan összedolgozzuk és a tepsibe simítjuk.

A tészta tetejét megkenjük baracklekvárral és ráhelyezzük a 2 db lereszelt almát.

180 fokon kb. 35-45 percig sütjük.

Szólj hozzá

édes