2017. nov 20.

Csokoládés – áfonyás kekszek

írta: Gyenis Katalin
Csokoládés – áfonyás kekszek

Egyik nap a kávé mellé nagyon szívesen ettem volna valami finom aprósüteményt, így hát szétnéztem a konyhámban és találtam csokoládét, a mélyhűtőben pedig fagyasztott áfonyát. Nem is kellett több, egyből jött az ötlet, hogy legyen csokoládés - áfonyás keksz. Imádtam. Gyorsan elkészült, nem kellett vele sokat bajlódni és a legjobb, hogy isteni finom csokoládé illat lett a egész házban.

csokis_keksz2.jpg

Hozzávalók:

100 g étcsokoládé (70%)

100 g vaj

100 g tönkölyliszt

2 nagyobb tojás

4 evőkanál méz (virágméz)

50 g áfonya

1 teáskanál őrölt fahéj

1/5 teáskanál őrölt szerecsendió

 

A csokoládét gőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a vajat. Egy másik tálba öntsük a lisztet, ehhez adjuk hozzá a tojásokat, a fahéjat, a szerecsendiót és a mézet, majd a csokoládés keveréket és az áfonyát. Keverjük össze, és teáskanálnyi kis kupacokat tegyünk a sütőpapírral kibélelt tepsire, ügyelve a távolságra. A kupacok formája nem fontos, mert sütés közben ki fog terülni és kör alakú kis kekszek lesznek.

Süssük 200 fokon, 10-15 percig.

Szólj hozzá

édes