2018. ápr 14.

Erdei gyümölcsös muffin

írta: Gyenis Katalin
Erdei gyümölcsös muffin

Néha szeretem az egyszerűséget és a muffin pont ilyen. Egyszerűen, gyorsan és nagyon változatos módon készíthető. Ami fontos, hogy legyen egy jó alap recept és amit most megosztok veletek az pontosan ilyen. Ennél finomabb és puhább muffin talán nem is létezik.

dscn2663.jpg

Hozzávalók: (12 db)

250 g liszt

2 teáskanál sütőpor

60 g vaníliás cukor

50 g porcukor

40 g cukor

1 teáskanál őrölt gyömbér

140 ml tejföl

125 ml étolaj

1 evőkanál méz

2 tojás

fagyasztott erdei gyümölcsök

 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és béleljünk ki 12 csészés muffinsütő tálcát papírkapszlival.

Egy nagyobb tálba keverjük össze a tojásokat, a tejföllel, az olajjal és a mézzel. Majd ehhez a keverékhez adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a cukrokat és az őrölt gyömbért.

Végül a tésztát osszuk el a muffinsütő tálcákba és szórjuk meg a tetejét tetszés szerint erdei gyümölcsökkel.

Tegyük a sütőbe és süssük 25 percig. Ha elkészült vegyük ki és rácson hagyjuk kihűlni.

 

Szólj hozzá

édes