Rusztikus csokoládétorta
Édes mosoly egy vékony réteg pikáns málnalekvárral.
Tészta:
200 g finomliszt
80 g cukor
30 g kakaópor
kb. 1,2 - 2 dl mandula tej
1 tojás
3 ek étolaj
1 tasak sütőpor
Lekváros réteghez:
250 g málnalekvár (lehet bármilyen más lekvár is)
kb. 2 evőkanál útifűmaghéj
Tetejére:
100 g étcsokoládé (málna ízű)
2 evőkanál kókuszzsír
Először a tészta hozzávalóit keverjük össze, majd öntsük egy kivajazott, lisztezett tortaformába (21 cm-es). A tésztát süssük kb. 30 percig, 170 fokon.
Amikor elkészült a tészta hagyjuk teljesen kihűlni. A lekvárt keverjük el az útifűmaghéjjal, majd szépen egyenletesen kenjük el a torta tetején.
Végül olvasszuk fel a csokoládét és a kókuszzsírt és ezzel vonjuk be a torta tetejét. Hagyjuk szobahőmérsékleten szilárdul. Mikor kész, már szeletelhető is!