2019. jún 11.

Epres pite

írta: Gyenis Katalin
Epres pite

Pihe-puha lágy piskóta, sok eperrel és kevés munkával. Ahogy elkezdődik az eperszezon, ez a sütemény nálunk mindig megjelenik az asztalon.

 

2019-05-30-12-03-04.jpg

Hozzávalók:

160 g vaj

200 g porcukor

1/2 csomag sütőpor

5 tojás

300 g liszt

1 kg eper

mandula

 

A vajat a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.

A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a tetejét megszórjuk eperrel és mandulával.

180 fokon, kb. 30-45 percig sütjük.

Szólj hozzá

Sütemények