Majonéz kölesből
Gondoltad volna, hogy kölesből lehet majonézt készíteni? Én nem! Pedig lehet!
Most egy hozzávetőleges receptet mutatok nektek, amely alapján majd mindenki el tud indulni. A pontos arányokat készítés közben, ízlelés mellett lehet kialakítani.
Hozzávalók:
fél bögre főtt köles (pépesre kell főzni!)
1 dl olívaolaj
fél evőkanál méz vagy bármilyen édesítő
0,2 dl friss citromlé
1 teáskanál só
1 gerezd nagyobb fokhagyma
A kölest alaposan mossuk meg és 1 bögre vízben főzzük készre. Fontos, hogy teljesen szétfőzzük, hogy pépes állagot kapjunk.
Turmixoljuk össze a többi hozzávalót, majd adjuk hozzá a főtt kölest, úgy hogy folyamatosan adagoljuk hozzá a forró vízet. Végül turmixoljuk az egészet krémesre.
Ha szükséges még adjunk hozzá annyit vízet, hogy a majonéz állagot elérjük.
Hűtőben tárolva akár 1-2 hétig is eláll.