Kölesfasírt
Egészséges fasírt? Naná, a kölesfasírt! :) Erről a fasírtról meg nem mondod, hogy kölesből készült!
Hozzávalók kb. 12 db-hoz:
250 g köles
2 tojás
kb. 4 evőkanál zsemlemorzsa (lehet gluténmentes is)
2 teáskanál pirospaprika
1 db apróra vágott vöröshagyma (fontos, hogy tényleg nagyon apró legyen)
2 teáskanál majoránna
ízlés szerint só, bors
Fontos, hogy a kölest felhasználás előtt, hideg vízben többször mossuk át. Majd tegyük fel főzni 3 -szoros vízzel. A legkönnyebb módja, ha pohárral méred ki a kölést és úgy adod hozzá a vízet. Tegyünk bele 1 teáskanál sót és addig főzzük, amíg elszívja az összes vízet. Ha már puha, akkor tegyük egy tálba és hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután kihűlt a köles adjuk hozzá a többi hozzávalót, gyúrjuk össze, majd picit vízes kézzel kezdjünk el golyókat formálni belőle és kókuszolajban süssük ki aranybarnára.
Tipp: ha úgy látod, hogy nagyon híg a tészta akkor adjál hozzá több zsemlemorzsát, így biztosan nem fog sütés közben szétesni.
Jó étvágyat!