Lágy Brownie
Bevallom, imádom a Browniet, azonban nem a tömény csokis változatát, ezért elég sok receptet kipróbáltam. Rájöttem, hogy nem is olyan könnyű elkészíteni a számomra tökéletes Browniet. Aztán egyszer rábukkantam egy receptre, amit egy kicsit átalakítottam, így megtaláltam az Igazit! Persze nagyon sok múlik azon, hogy milyen hozzávalókat veszünk. Én a kakaóporból és a csokoládékból is jó minőségit vásároltam. Ha Te is jobban szereted a lágyabb, könnyebb süteményeket, akkor csak ajánlani tudom ezt a Brownie receptet.
150 g vaj
150 g barna cukor /nádcukor
75 g kakaópor
150 g liszt
1tk szódabikarbóna
4 tojás
2 tábla csokoládé
A vajat, a cukorral és a kakaóporral egy lábasban kis lángon megolvasztjuk. A tojásokat egy kicsit verjük fel. Miután a vajas keverék felolvadt egy kicsit hagyjuk hűlni, utána adjuk hozzá fokozatosan folyamatos keverés mellett a szódabikarbónás lisztet és a tojásokat. Ebbe szórjunk 2 tábla csokoládét, mindegy milyen csokit használunk, én 1 étcsokoládét és 1 tejcsokoládét használtam.
190 fokon kb. 20 perc alatt megsül.