2014. dec 04.

Édes-savanyú húsgombóc

írta: Gyenis Katalin
Édes-savanyú húsgombóc

Nem is gondolnád, milyen egyszerűen varázsolhatsz az asztalra távol-keleti ízeket. Íme, egy szuper recept, ami gyorsan elkészül és ugyanolyan gyorsan el is fogy. 

 

10713015_1505624329677749_4669347824998299110_n.jpg

Hozzávalók

500 g darált sertés vagy pulykahús

Zsemlemorzsa

1 tojás

só, bors

1 db apróra vágott paprika (legjobb a piros kaliforniai)

1 gerezd fokhagyma

1 kis lime leve

75 g ketchup

2-3 ek balzsamecet

1-2 ek méz

fél konzerv ananász

 

A darált húst, a zsemlemorzsát, a tojást, sóval, borssal, összegyúrjuk és apró golyókat formálunk belőle. Kis olajba tesszük és kisütjük. Mikor már megsült hozzáadjuk az apró darabokra vágott paprikát, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és egy kis lime levét. Ezután hozzáadjuk a ketchupot, majd 2-3 ek balzsamecetet, mézet és a legvégén fél konzerv ananászt. 2-3 percig még így melegítjük és kész is!

Rizzsel tálaljuk. Ha szeretnéd, hogy a rizs egy kicsit más legyen, akkor apróra vágott zöldhagymával és kissé összetört mogyoróval keverd össze.

Szólj hozzá

kukta