Édes-savanyú húsgombóc
Nem is gondolnád, milyen egyszerűen varázsolhatsz az asztalra távol-keleti ízeket. Íme, egy szuper recept, ami gyorsan elkészül és ugyanolyan gyorsan el is fogy.
Hozzávalók
500 g darált sertés vagy pulykahús
Zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors
1 db apróra vágott paprika (legjobb a piros kaliforniai)
1 gerezd fokhagyma
1 kis lime leve
75 g ketchup
2-3 ek balzsamecet
1-2 ek méz
fél konzerv ananász
A darált húst, a zsemlemorzsát, a tojást, sóval, borssal, összegyúrjuk és apró golyókat formálunk belőle. Kis olajba tesszük és kisütjük. Mikor már megsült hozzáadjuk az apró darabokra vágott paprikát, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és egy kis lime levét. Ezután hozzáadjuk a ketchupot, majd 2-3 ek balzsamecetet, mézet és a legvégén fél konzerv ananászt. 2-3 percig még így melegítjük és kész is!
Rizzsel tálaljuk. Ha szeretnéd, hogy a rizs egy kicsit más legyen, akkor apróra vágott zöldhagymával és kissé összetört mogyoróval keverd össze.