Biscotti al limone (Citromos keksz)
Egy kis Olaszország... eredeti olasz recept alapján készült finom keksz. Az olasz konyha nem csak a pizzáról és a spagettiről híres, hanem a kekszről is. Nagyon sokféle kekszet készítenek, a sóstól egészen az édesig, melyeket előszeretettel fogyasztanak, bor vagy akár kávé mellé. Az olasz konyha jelmondata, "gyorsan, finomat", ezért bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kis Olaszországot becsempészni a konyhába. Buon Appetito!
500 g liszt
2 tojás
125 g citromos joghurt
1 citrom leve
125 g puha vaj
200 g cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Habverő segítségével keverjük krémesre a cukrot és a vajat. Majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a joghurtot, a fél citrom levét és egyesével a tojásokat. Egy másik tálban keverjük össze a sütőport a lisztet és a csipet sót. A lisztet apránként keverjük össze a joghurtos krémmel. Miután kész a tészta, töltsük habzsákba és sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjunk kisebb darabokat. A tetejét szórjuk meg egy kis kristálycukorral, majd 170 fokra előmelegített sütőben süssük 20-30 percig.
Ez a keksz nagyon ízletes és sokáig eláll.