2015. aug 04.

Fahéjas sütemény

írta: Gyenis Katalin
Fahéjas sütemény

Igazán finom, lágy, mézes, fahéjas sütemény saját recept alapján. Bátran ajánlom, akár kezdőknek is, mert nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető.

sam_0266f.jpg

Hozzávalók:

150 g vaj

100 g cukor

150 g liszt

1 teáskanál sütőpor

4 tojás

2 teáskanál fahéj

1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

2 evőkanál méz

A vajat a cukorral és a mézzel egy kisebb lábasban megolvasztjuk. Majd félretesszük hűlni. A tojásokat felverjük és miután a vajas keverék már kihűlt hozzákeverjük a tojásokat.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a fűszerekkel, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a vajas keverékhez. Fontos, hogy csomómentes tésztát kapjunk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kb. 170-180 fokon 40 percig sütjük.

 

Szólj hozzá

édes