Sajtkrémes-mogyorós karácsonyi torta
Eljött ismét a karácsony és úgy éreztem, hogy szeretnék valami nagyon finom, édes, mégsem túl édes süteményt az asztalra tenni. Így született meg a mogyorós, sajtos karácsonyi torta. Egy igazi különlegesség.
Hozzávalók:
150 g darált háztartási keksz
3 ek cukor
100 g olvasztott vaj
2 ek holland kakaópor
A hozzávalókat összekeverjük és ha összeállt a massza, akkor egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára nyomkodjuk. Majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg összeállítjuk a további hozzávalókat.
400 g krémsajt
250 g túró
3 tojás
1 kis doboz tejföl
1 kis vaníliakivonat
2 ek liszt
Ezeket a hozzávalókat kézi robotgéppel összekeverjük, majd a kekszes tésztára öntjük. Visszarakjuk a sütőbe és további 30 percig sütjük.
200 g (darált) mogyoró (lehet sós is, csak akkor előtte vízbe áztatjuk és lemossuk róla a sót)
6 ek méz
4 ek olvasztott vaj
8 ek cukor
1 tojás
1 csipet só (csak abban az esetben, ha nem sós mogyoróból készítjük!)
A hozzávalókat szintén összekeverjük és a krémsajtos tészta tetejére helyezzük. Majd visszatesszük a sütőbe további kb. 15-20 percre. Mikor már elkezd barnulni a teteje, akkor kész.