2015. dec 23.

Sajtkrémes-mogyorós karácsonyi torta

írta: Gyenis Katalin
Sajtkrémes-mogyorós karácsonyi torta

Eljött ismét a karácsony és úgy éreztem, hogy szeretnék valami nagyon finom, édes, mégsem túl édes süteményt az asztalra tenni. Így született meg a mogyorós, sajtos karácsonyi torta. Egy igazi különlegesség.

sam_06955.jpg

Hozzávalók:

150 g darált háztartási keksz

3 ek cukor

100 g olvasztott vaj

2 ek holland kakaópor

A hozzávalókat összekeverjük és ha összeállt a massza, akkor egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára nyomkodjuk. Majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, amíg összeállítjuk a további hozzávalókat.

 

400 g krémsajt

250 g túró

3 tojás

1 kis doboz tejföl

1 kis vaníliakivonat

2 ek liszt

Ezeket a hozzávalókat kézi robotgéppel összekeverjük, majd a kekszes tésztára öntjük. Visszarakjuk a sütőbe és további 30 percig sütjük.

 

200 g (darált) mogyoró (lehet sós is, csak akkor előtte vízbe áztatjuk és lemossuk róla a sót)

6 ek méz

4 ek olvasztott vaj

8 ek cukor

1 tojás

1 csipet só (csak abban az esetben, ha nem sós mogyoróból készítjük!)

A hozzávalókat szintén összekeverjük és a krémsajtos tészta tetejére helyezzük. Majd visszatesszük a sütőbe további kb. 15-20 percre. Mikor már elkezd barnulni a teteje, akkor kész.

 

Szólj hozzá

ünnep