Almás morzsa sütemény
Ennél egyszerűbb és finomabb almás sütemény talán nem is létezik. Sokféle almás süteményt próbáltam, de be kell vallanom, eddig ez volt a legjobb!

Fahéjas morzsa:
140 g liszt
80 g darált háztartási keksz
100 g cukor
1/2 teáskanál só
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál szerecsendió
100 g olvasztott vaj
1/2 teáskanál vaníila
2 nagy hámozott alma
Tészta:
120 g vaj
100 g kristálycukor
1 nagy tojás
1 teáskanál vaníila
1/2 dl tejföl
170 g liszt
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál sütőpor
Béleljünk ki egy szögletes tepsit (kb. 23X33 cm) sütőpapírral.
A morzsához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük le az olvasztott vajjal és a vanília kivonattal, majd dolgozzuk jól össze.
A torta tésztához egy nagyobb tálban keverjük krémesre a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük tovább. Ezután keverjük bele a tejfölt és a vanília kivonatot.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, és a sütőport végül adjuk a vajas keverékhez. Miután összeállít a tészta, egy vékony réteget tegyünk a tepsi aljára. Erre a rétegre egyenletesen helyezzük el a szeletekre vágott almát, majd szórjuk meg a fahéjas morzsával. Erre kerüljön a maradék tészta és a tetejére ismét a maradék fahéjas morzsa.
Süssük 170 fokon 35-40 percig.