2016. feb 24.

Almás morzsa sütemény

írta: Gyenis Katalin
Almás morzsa sütemény

Ennél egyszerűbb és finomabb almás sütemény talán nem is létezik. Sokféle almás süteményt próbáltam, de be kell vallanom, eddig ez volt a legjobb!

sam_0916.jpg

Fahéjas morzsa:

140 g liszt

80 g darált háztartási keksz

100 g cukor

1/2 teáskanál só

1 teáskanál fahéj

1/4 teáskanál szerecsendió

100 g olvasztott vaj

1/2 teáskanál vaníila

2 nagy hámozott alma

 

Tészta:

120 g  vaj

100 g kristálycukor

1 nagy tojás

1 teáskanál vaníila

1/2 dl tejföl

170 g liszt

1/4 teáskanál szódabikarbóna

1/4 teáskanál só

1/2 teáskanál sütőpor

 

Béleljünk ki egy szögletes tepsit (kb. 23X33 cm) sütőpapírral.

 

A morzsához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük le az olvasztott vajjal és a vanília kivonattal, majd dolgozzuk jól össze.

 

A torta tésztához egy nagyobb tálban keverjük krémesre a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük tovább. Ezután keverjük bele a tejfölt és a vanília kivonatot.

 

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, és a sütőport végül adjuk a vajas keverékhez. Miután összeállít a tészta, egy vékony réteget tegyünk a tepsi aljára. Erre a rétegre egyenletesen helyezzük el a szeletekre vágott almát, majd szórjuk meg a fahéjas morzsával. Erre kerüljön a maradék tészta és a tetejére ismét a maradék fahéjas morzsa.

 

Süssük 170 fokon 35-40 percig.

Szólj hozzá

édes