Diós rácsos sütemény
Egy szuper diós sütemény, amit könnyű elkészíteni és nagyon gyorsan fogy.
Hozzávalók:
500 g liszt
200 g margarin
1 tasak sütőpor
1 tojás
100 g cukor
kb. 4 evőkanál tejföl
A liszthez keverjük a sütőport a cukort, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Végül hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk belőle. Egy kis részt tegyünk félre a tetejére, amivel majd rácsot készítünk.
Töltelék:
250 g darált dió
80 g cukor
3 tojásfehérje + tojássárgája a kenéshez
1 tasak vaníliás cukor
baracklekvár
A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a diót.
A tésztát a téglalap alakú tepsibe simítjuk, majd megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, végül erre tesszük a diós tölteléket. A sütemény tetejére tésztából rácsot készítünk. A rácsokat lekenjük a maradék tojássárgával. Végül 180 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.