2016. jún 14.

Epres piskóta

írta: Gyenis Katalin
Epres piskóta

Eperszezonra fel! Íme egy egyszerű és gyors epres piskóta recept.

20160610_184629f.jpg

 Hozzávalók:

150 g margarin

100 g cukor / 2 tasak vaníliás cukor

3 tojássárgája

200 g liszt

2 teáskanál sütőpor

100 ml tej

3 tojásfehérje

350 g eper

4 evőkanál eperlekvár

 

Elkészítés:

A margarint, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük, majd belekeverjük a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kézi robotgéppel kb. 3 percig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk.

Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát, rászórjuk az epret végül eperlekvárral meglocsoljuk.

170 fokon, kb. 40 - 45 percig sütjük.

 

Szólj hozzá

édes