Epres piskóta
Eperszezonra fel! Íme egy egyszerű és gyors epres piskóta recept.
Hozzávalók:
150 g margarin
100 g cukor / 2 tasak vaníliás cukor
3 tojássárgája
200 g liszt
2 teáskanál sütőpor
100 ml tej
3 tojásfehérje
350 g eper
4 evőkanál eperlekvár
Elkészítés:
A margarint, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük, majd belekeverjük a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kézi robotgéppel kb. 3 percig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk.
Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát, rászórjuk az epret végül eperlekvárral meglocsoljuk.
170 fokon, kb. 40 - 45 percig sütjük.