Boldogság a konyhában

Egyszerű és gyors receptek

2016. dec 18.

Narancsos-mandulás csokoládétorta Karácsonyra

írta: Gyenis Katalin
Narancsos-mandulás csokoládétorta Karácsonyra

Karácsony tájékán nagyon sokan vannak úgy, hogy nincs idejük sütni. Ezért gondoltam megosztom veletek ezt az egyszerű receptet, amelyet úgy alakítottam, hogy ne kelljen sokat a konyhában tartózkodni és mégis egy csodálatos torta kerülhet a karácsonyi asztalra.

20161218_104910.jpg

130 g darált háztartási keksz

3 evőkanál kókuszreszelék

130 g vaj

1 evőkanál cukor

 

Krém:

300 g étcsokoládé

90 g vaj

1 narancs leve

2 dl félkeményre felvert habtejszín

4 tojássárga

csipetnyi só

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál őrölt szerecsendió

80 g szeletelt mandula

 

Először a tészta alapot készítjük el, melyhez megolvasztjuk a vajat, amit hozzákeverünk a kekszhez és a cukorhoz. A masszát egy 21 cm-es tortaforma aljára ...

Tovább Szólj hozzá

torta

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern
2016. dec 14.

Pihe puha mézeskalács

írta: Gyenis Katalin
Pihe puha mézeskalács

Karácsony közeledtével egyre többen vagyunk úgy, hogy ismét megpróbálkozunk a mézeskalácsok sütésével. Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de nekem személy szerint mindig problémát okozott, hogy nem puhult meg a mézeskalács, vagy ízben nem volt túl jó. Most ennek azonban vége, mert sikerült elkészíteni a tökéletes, finom, puha mézeskalácsot. Az egyik titka, hogy a tésztát már előző este készítsük el és tegyük a hűtőbe pihenni.

  20161213_204922.jpg

Hozzávalók:

300 g vaj

300 g méz

250 g cukor

1 kg liszt

Fél tasak mézeskalács fűszerkeverék

2 teáskanál szódabikarbóna

3 db tojás

 

Egy kisebb lábasban elkezdjük melegíteni a mézet és a fűszereket, mikor a méz felforr lehúzzuk a tűzhelyről és beletesszük a vajat, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

ünnep

süti beállítások módosítása