2017. feb 27.

Mákos boldogság

írta: Gyenis Katalin
Mákos boldogság

Tojás, laktóz és gluténmentes sütemény. Gondolnád, hogy mennyire egyszerű az elkészítése? Annyira szuper és finom sütemény, hogy nem csodálom, ha mosolyogva készíted el és boldogsággal harapsz bele.

20170227_215039222.jpg

100 g darált mák

170 g gluténmentes natúr zabpehely (apró szemű)

3 dl rizstej

5 evőkanál nyírfacukor

50 g rizsliszt

 

Tetejére:

méz

1 nagyobb szeletelt alma

 

A tészta hozzávalóit összekeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belekanalazzuk a tésztát, a tetejére tesszük a szeletelt almát és megöntözzük tetszés szerinti mézzel.

180 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük.

 

 

Szólj hozzá

édes