Boldogság a konyhában

Egyszerű és gyors receptek

2017. jan 29.

Karamellás lepény

írta: Gyenis Katalin
Karamellás lepény

Egyszerű, puha, finom, édes, talán ezek a szavak amelyek leginkább jellemzik ezt az egyszerű süteményt.

20170129_114846f.jpg

Tészta:

130 g kristálycukor

1 tojás

1 narancs leve és héja

50 g olvasztott vaj

2 dl tej

250 g finomliszt

1 csomag sütőpor

2 tk fahéj

A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a héját, valamint az olvasztott vajat. Tovább keverjük. Végül beleöntjük a tej felét és a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet. Keverés közbe beleöntjük a maradék tejet és egy folyós sűrű tésztát kell, hogy kapjunk.

Sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 20 -25 perc alatt készre sütjük.

 

Karamella:

150 g cukor

50 g vaj

2 dl főzőtejszín

2 csipet só

...
Tovább Szólj hozzá

édes

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern
2017. jan 24.

Kókuszos álom

írta: Gyenis Katalin
Kókuszos álom

Aki szereti a kókuszt, annak ez a torta egy igazi mennyország lesz, amikor beleharap.

Elkészítése nem bonyolult, ezért bárki bátran nekiállhat. Nem fog csalódni!

20170124_151058.jpg

Piskóta:

150 g margarin

200 g cukor

150 g liszt

fél tasak sütőpor

1 kis doboz tejföl

4 nagyobb tojás

50 g kakaópor

vanília aroma

csipetnyi só

Az hozzávalókat robotgép (ha nincs akkor kézimixer) segítségével jól összekeverjük, hogy a sima tisztát kapjunk. A tésztát 21 cm-es kivajazott és lisztezett tortaformákba öntjük. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Kókuszkrém:

5 dl tej

5 evőkanál liszt

200 g minőségi vaj

250 g porcukor

2 csomag vaníliás cukor

150 g kókuszreszelék

50 g kókuszreszelék díszítésnek

A tejet a ...

Tovább Szólj hozzá

torta

süti beállítások módosítása