Húsvéti répás sütemény
Ezzel a nagyon finom és gyorsan elkészíthető répás süteménnyel szeretnék nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánni!
Hozzávalók:
500 g reszelt sárgarépa
500 g diákcsemege
250 g liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
250 g barna cukor
4 tojás
250 ml olaj
Tetejére:
250 g mascarpone
80 g porcukor
200 ml tejszín
Egy négyzet alakú tepsit vajazzunk és lisztezzünk ki, vagy béleljünk ki sütőpapírral. A sárgarépát és a diákcsemegét egy tálban keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, és a cukrot. A tojásokat egy kicsit verjük fel, majd keverjük hozzá az olajat. Ehhez adjuk hozzá a lisztes és a répás keveréket, felváltva, apránként.
Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
A krémhez a hozzávalókat keverjük simára és mikor már kihűlt a sütemény, kenjük a tetejére.