Barackos sajttorta
A nyárnak úgy érzem, hogy még közel sincs vége, hiszen annyira meleg van, és ebben a melegben nem is vágyom másra, mint egy finom, könnyed gyümölcsös finomságra. Ti, hogy vagytok ezzel? Van egy fantasztikus sajttorta receptem, amit ennél a tortánál is alapnak használtam és tovább fejlesztettem. Így jött született meg az alábbi csoda.
Hozzávalók:
125 g vaj
200 g darált háztartási keksz
1 evőkanál cukor
baracklekvár
250 g túró
200 g krémsajt
150 g cukor
2 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 kis doboz görög joghurt
3 evőkanál cukrozatlan kakaó
2 teáskanál rum
3 nagyobb barack
baracklekvár
A kekszet, az olvasztott vajjal és a cukorral összekeverjük és a tortaforma aljára nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 5-10 percig sütjük. Miután kész megkenjük vékonyan baracklekvárral.
A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, majd a krém felét az elősütött kekszre öntjük. Ezután a maradék krémet tovább ízesítjük a kakaóval és a rummal, és a keveréket óvatosan ráöntjük a fehér rétegre.
A tortát 160 fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Miután teljesen kihűlt, a tetejét vékonyra szeletelt barackkal díszítjük.