Meggyes lepény
Egy igazi klasszikus...
Hozzávalók:
500 g meggy
200 ml habtejszín
150 g cukor
4 tojás
1 csipet só
250 g finomliszt
1 csomag sütőpor
mandulaszirom a tetejére
Öntethez: tejföl, porcukor, csipet fahéj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tejszínt a cukorral, a tojásokkal és a sóval habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a tejszínes keverékhez. Összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta a kimagozott meggyet.
kb. 45 percig sütjük, mielőtt elkészülne kb. 20 perccel előtte megszórjuk a tetejét a mandulával, így sütjük tovább.
Ha elkészült, fahéjas tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!