2014. nov 14.

Briós

írta: Gyenis Katalin
Briós

1508634_1413103782263138_242059308_n.jpg

Hozzávalók:

0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő / 1 tasak száraz élesztő
2,5 dl tej
3 db tojás sárgája
csipet só

1 db tojás a lekenéshez
3 dkg cukor a briósok tetejére

Semmi más dolgod nincs, mint a tészta összes hozzávalóját egy tálban jól összekeverni és kidagasztani. Miután ezzel megvagy, kb. 20-30 percig meleg helyen hagyd kelni.

Most jön a hajtogatás.... a tésztát át kell gyúrni, utána 32 darabra vágni, és mindegyik darabból 15 cm-es rudakat sodorni. Két rudat összefogunk és ebből a következő lépések szerint brióst formálunk belőle:

images.jpg

A kész formákat sütőtepsire helyezzük, letakarjuk konyharuhával és kb. 1 órán keresztül még kelesztjük. Végül mindegyik tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk cukorral és mehet is a 210 fokos sütőbe, 15-20 percre.

Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá

pék