Boldogság a konyhában

Egyszerű és gyors receptek

2014. nov 23.

Lágy Brownie

írta: Gyenis Katalin
Lágy Brownie

Bevallom, imádom a Browniet, azonban nem a tömény csokis változatát, ezért elég sok receptet kipróbáltam. Rájöttem, hogy nem is olyan könnyű elkészíteni a számomra tökéletes Browniet. Aztán egyszer rábukkantam egy receptre, amit egy kicsit átalakítottam, így megtaláltam az Igazit! Persze nagyon sok múlik azon, hogy milyen hozzávalókat veszünk. Én a kakaóporból és a csokoládékból is jó minőségit vásároltam. Ha Te is jobban szereted a lágyabb, könnyebb süteményeket, akkor csak ajánlani tudom ezt a Brownie receptet.

10421257_1529804427259739_2416927710889329392_n.jpg

150 g vaj

150 g barna cukor /nádcukor

75 g kakaópor

150 g liszt

1tk szódabikarbóna

4 tojás

2 tábla csokoládé

 

A vajat, a cukorral és a kakaóporral egy lábasban kis lángon megolvasztjuk. A ...

Tovább Szólj hozzá

édes

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern
2014. nov 23.

Habkönnyű csokoládékarika

írta: Gyenis Katalin
Habkönnyű csokoládékarika

Egy igazán habkönnyű csokis sütemény, nagyon kevés liszttel. Mindössze 25 g lisztet tartalmaz!

1797974_1420272374879612_1121049229_n.jpg

Hozzávalók:

1 tábla étcsokoládé és 1 tábla tejcsokoládé
180 g vaj
4 tojás
40 g kukoricakeményítő
25 g liszt
50 g cukor

Nagyon alacsony hőfokon összeolvasszuk a csokoládét és a vajat. Amikor egy picit kihűlt hozzákeverjük a 4 db tojássárgát, majd a keményítőt és a lisztet.

4 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Végül a habot óvatosan a csokoládés masszához keverjük.

Tortaformába öntjük és 30 percig 160 fokon sütjük.

Tovább Szólj hozzá

édes

2014. nov 21.

Madeleine

írta: Gyenis Katalin
Madeleine

Ez egy hagyományos francia teasütemény, amelynek az elkészítése végtelenül egyszerű. Eredetileg nem így néz ki, ahogyan a képen, mert ehhez a süteményhez egy igazi madeleine formára lett volna szükségem. Mivel sajnos nem volt ilyen formám, ezért muffin formában készítettem el. Amennyiben Te is muffin formában készíted el, akkor fontos, hogy ne töltsd meg teljesen a formát, kb fél evőkanál tésztát tegyél bele.

10365768_1489636944609821_5452429007006549529_n.jpg

Hozzávalók:
170 g vaj
360 g finomliszt
240 g cukor
4 db tojás
60 ml tej
10 g sütőpor
1 teáskanál reszelt citromhéj és csipetnyi só

Melegítsük elő a sütőt 240 ° C-ra.

Állítsuk össze a tésztát: olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben közepes lángon, és hevítsük, míg barnás színt kap, majd tegyük félre. ...

Tovább Szólj hozzá

édes

2014. nov 19.

Zebra torta

írta: Gyenis Katalin
Zebra torta

Imádom ezt a tortát, annyira mutatós és annyira finom. Az elkészítéséhez kell egy kis türelem, de tényleg csak egy kicsi.

1506893_1422412604665589_385465971_n.jpg

Hozzávalók:
500 g túró
325 g tejföl
100 g cukor

200 g liszt
4 tojás
1,5 dl étolaj
1 citrom leve

A túrót a tejföllel és a cukorral botmixerrel vagy késes darálóban krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajt, a lisztet és a citrom levét, majd habverővel összekeverjük. A tésztát két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a cukrozatlan kakaóport. 24 cm-es kapcsos tortaformának az aljára teszünk sütőpapírt és a forma közepére egy nagyobb szedőkanálnyi sima tésztát teszünk. Ennek a közepére egy újabb kanálnyit teszünk a kakaós tésztából, majd ennek közepére ismét sima tésztát teszünk. ...

Tovább Szólj hozzá

torta

süti beállítások módosítása