2015. máj 16.

Sajtos, szalonnás puffancs

írta: Gyenis Katalin
Sajtos, szalonnás puffancs

Ennél gyorsabb, finomabb sós vendégváró sütemény nem is létezik. Először készítettem el, de nem utoljára, hiszen pillanatok alatt elkészül, nem kell hozzá sok hozzávaló, tetszés szerint lehet variálni, és még finom is!

 

sam_0066.jpg

Hozzávalók:

50 g vaj

125 ml tej

75 g liszt

70 g reszelt trappista sajt

2 tojás

apróra vágott szalonna ízlés szerint

 

Egy lábasban a tejet és a vajat alacsony lángon melegítsük addig, amíg a vaj elolvad. Közben a lisztet egy kis sóval és a sajttal keverjük össze, majd adjuk a vajas tejhez és fakanál segítségével dolgozzuk el. Hagyjuk hűlni egy kicsit a tésztát a lábasban, és csak ezután adjuk hozzá egyesével a tojásokat és az apróra vágott, pirított szalonnát. Jól dolgozzuk össze, hogy egy selymes ragacsos tésztát kapjunk. Majd töltsük habzsákba és egymástól kicsit távolabb nyomjuk a sütőpapírral kibélelt tepsire.

175 fokon 30-40 percig sütjük.

 

Szólj hozzá

sós