Kalács csiga
A kalács sütést mindenkinek ki kell próbálnia egyszer. Most egy gyorsan elkészíthető receptet mutatok nektek, amivel feldobhatjátok a reggeleket és nem kell a pékségbe rohanni, hogy friss kalács legyen az asztalon.
Hozzávalók:
500 g liszt
1 bögre tej (én mandulatejet használtam)
200 g olvasztott vaj
1 csomag száraz élesztő
1 tojás + 1 tojássárga a megkenéshez
2 teáskanál só
2 evőkanál cukor
Egy nagy tálba keverjük össze a hozzávalókat (kissé ragacsos tésztát kell kapjunk), majd hagyjuk a tésztát kelni kb. 1 órán keresztül. Tetszőleges nagyságú tésztákat tépjünk le, majd formáljunk csigákat belőle és helyezzük el a tepsire. Így hagyjuk pihenné még kb. 30 percig, majd kenjük meg a tetejüket tojássárgával és süssük ki.
175 fokon kb. 30-35 percig süssük.