2018. júl 02.

Sajtos kréker

írta: Gyenis Katalin
Sajtos kréker

A tökéletes, ropogós sajtos kréker és a tökéletes pillanat. Egyre jobban érzem azt, hogy számomra fontos az egyszerűség a konyhámban, mint azt ahogyan tőlem már megszokhattátok, és ez a sajtos kréker is pontosan ilyen. Egy gyors vendégváró finomság.

 g.jpg

Hozzávalók:

220 g finomliszt

100 g trappista sajt (reszelve)

50 g Edámi sajt (reszelve)

50 g Brie sajt

200 g vaj

2 teáskanál só

2 tojás sárgája

 

A lisztet összekeverjük a sóval, majd a vajjal elmorzsoljuk. Végül a sajtokkal és a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle.

Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük a tésztát 30 percre pihenni.

Kilisztezett felületen kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat formákat szaggatunk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és egy szívószál segítségével lyukakat szaggatunk beléjük.

Süssük 180 fokon kb. 15 percig.

Szólj hozzá

sós