Sajtos kréker
A tökéletes, ropogós sajtos kréker és a tökéletes pillanat. Egyre jobban érzem azt, hogy számomra fontos az egyszerűség a konyhámban, mint azt ahogyan tőlem már megszokhattátok, és ez a sajtos kréker is pontosan ilyen. Egy gyors vendégváró finomság.
Hozzávalók:
220 g finomliszt
100 g trappista sajt (reszelve)
50 g Edámi sajt (reszelve)
50 g Brie sajt
200 g vaj
2 teáskanál só
2 tojás sárgája
A lisztet összekeverjük a sóval, majd a vajjal elmorzsoljuk. Végül a sajtokkal és a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle.
Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük a tésztát 30 percre pihenni.
Kilisztezett felületen kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat formákat szaggatunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és egy szívószál segítségével lyukakat szaggatunk beléjük.
Süssük 180 fokon kb. 15 percig.