Gyömbéres sült puding
Számomra nem a bonyolult sütemények jelentik a karácsonyi asztal díszét, hanem az egyszerű, mutatós és finom sütemények. Ezért az alábbi sütemény kiváló példa arra, hogy kevés hozzávalóból, hogyan lehet csodálatos süteményt készíteni.
Hozzávalók:
100 g finomliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál szerecsendió
50 g olvasztott vaj
100 g cukor
1 nagy tojás
75 g méz
10 g apró kockára vágott gyömbér
125 ml tej
A száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, szerecsendió) összekeverjük egy tálban, majd egy másik tálban keverjük össze a cukrot, a tojást, a mézet, a tejet, a gyömbért és az olvasztott vajat.
Végül a tejes keveréket öntsük bele a lisztes keverékbe és keverjük csomómentesre. Egy hosszúkás formát, vagy őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral és ebbe öntsük bele a folyékony tésztát.
180 fokon kb. 35 percig süssük, míg be nem barnul a teteje. Majd hagyjuk kihűlni és utána szeletelhető.