Boldogság a konyhában

Egyszerű és gyors receptek

2014. nov 29.

Karácsonyi torta

írta: Gyenis Katalin
Karácsonyi torta

Hamarosan itt a Karácsony, ezért elkezdtem kipróbálni új karácsonyi recepteket. Az első, amit találtam az a karácsonyi torta, az eredeti recept szerint aszalt gyümölcsökkel kellett volna elkészíteni, azonban a környezetemben sokan nem szeretik az aszalt gyümölcsöket, ezért elkészítettem dióval és mogyoróval. Persze, aki szereti az aszalt gyümölcsöket, az nyugodtan tegyen bele.

sam_7681fff.jpg

sam_7683fff.jpg

 

Hozzávalók:

200 g mogyoró

100 g dió

175 g margarin

250 g barnacukor

125 ml rum

1 – 1 citrom és narancs reszelt héja illetve a narancs leve

3 nagy tojás

250 g liszt

½ teáskanál sütőpor

½ teáskanál fahéj, őrölt szegfűszeg, őrölt szerecsendió

A diót és a mogyorót késes darálóba helyezve egy pár pillanatig ...

Tovább Szólj hozzá

ünnep

Foodyny

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

NYEREMÉNYJÁTÉK - MANNA ABC

2017 ŐSZI ESEMÉNYEK

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

A virtuális valóságshow keretében felszolgált vacsorától a fejenként 150 ezer forintos kóstolómenükig, különleges élményt kínálnak a világ legdrágább éttermei. Emlékezetes nyomot hagynak az ízlelőbimbón és bankszámlán is.

0
0
0
s2smodern

A tányéron minden ott van, amit egy étteremben rendelt tatárbifsztek mellé elképzel az ember: friss paradicsom, uborka, lila hagyma, kaliforniai paprika és vaj a pirítóshoz.

0
0
0
s2smodern

A mindig megfontolt és összeszedett celeb elképesztő kalandba keveredett Ázsiában, ahol saját bevallása életében először fordult elő, hogy nem tudta fejből irányítani a testét.

0
0
0
s2smodern

Az olasz konyha ízeit, színeit idéző étel. Ahogy egymáson sülnek a rétegek, a bazsalikomos paradicsom leve átitatja a húst, az ízes húslét beissza a krumpli… Csodás az összhatás!

0
0
0
s2smodern

Tovább gyorsul az élelmiszerárak emelkedése a hazai hipermarketekben: novemberben ismét másfél éve nem látott tempójú áremelkedést mértünk a Privátbankár Árkosár-felmérésében.

0
0
0
s2smodern

Egy izgalmas ízű, selymes, krémes főzelék a borongós őszi napokra.

0
0
0
s2smodern
2014. nov 28.

Zsemle

írta: Gyenis Katalin
Zsemle

Miért vennénk zsemlét, ha mi is elkészíthetjük otthon?

1511510_1423750244531825_554665876_n.jpg

500 g liszt
1 tasak élesztő
3dl langyos víz
3 tk só
1 ek olívaolaj

A hozzávalókat összekeverjük, majd jól kidagasztjuk és hagyjuk kelni 1 órán keresztül. Utána 12 db golyót formálunk belőle sütőpapírra tesszük és kelesztjük még egy órán keresztül.

220 fokon 25 perc alatt kisütjük.

Tovább Szólj hozzá

pék

2014. nov 27.

Kakaós fahéjas csiga kelesztés nélkül

írta: Gyenis Katalin
Kakaós fahéjas csiga kelesztés nélkül

 Néha előfordul olyan, hogy valami gyorsat szeretnék készíteni, azonban nincs időm arra várni, amíg a tészta megkel. Ezért készítettem egy olyan kakaós csigát, amit nem kell keleszteni.

 

10603392_1497679717138877_2252056520801422382_n.jpg

 Hozzávalók:

300 g liszt
50 g olvasztott vaj
1 kk sütőpor
40 g nádcukor
1 dl tej

Töltelék:

20 g olvasztott vaj
4 ek nádcukor
Őrölt fahéj
Kakaópor

A tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba, és kézzel összedolgozzuk. A tészta nagyon könnyen összeáll, puha és jól formázható lesz, de nem ragad. A tésztát lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. A fahéjat, kakaót és a cukrot összekeverjük, és ezt egyenletesen elterítjük a tésztán. A tésztát a rövidebb oldalán kezdve feltekerjük, majd ...

Tovább Szólj hozzá

édes

2014. nov 26.

Céklasaláta

írta: Gyenis Katalin
Céklasaláta

Egy nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta. Akár mi is megfőzhetjük a céklát, de lehet készen is kapni főtt céklát. A főtt céklát darabokra vágjuk, megöntözzük egy kis olívaolajjal, kb. másfél evőkanál balzsamecettel, majd megszórjuk egy kis sóval, borssal és végül apróra vágott bazsalikom levéllel.

A cékla és a balzsamecet nagyon jól illenek egymáshoz, érdemes kipróbálni.

10574422_1506930026213846_6394968356709379672_n.jpg

Tovább Szólj hozzá

zöldség

2014. nov 25.

Doris Grant cipó

írta: Gyenis Katalin
Doris Grant cipó

Doris Margaret Louise Grant, a táplálkozástudományok asszonya volt, aki egész életében arra törekedett, hogy friss természetes alapanyagokat használjanak az emberek. Ezért folyamatosan nagy harcokat vívott a legnagyobb élelmiszerforgalmazókkal.

Ezt a cipót a háborús időkben találta ki, mert fontos volt számára, hogy az emberek ezeken a nehéz napokon is friss kenyérhez jussanak.

 

1545228_1418855835021266_120544859_n.jpg 
225 g teljes kiőrlésű liszt
225 g fehér liszt
1 tasak szárított élesztő
1 csipetnyi só
1 kis méz
300 ml meleg víz

Összegyúrjuk a hozzávalókat, cipót formálunk belőle és tepsire helyezzük. Konyharuha alatt hagyjuk pihenni kb. fél órán keresztül, majd mehet is a sütőbe. A tetejére még egy kis teljes kiőrlésű lisztet szórhatunk.

200 fokon 30-40 ...

Tovább Szólj hozzá

pék

süti beállítások módosítása